Loader

Wat is contactloos betalen?

Online marketing begrippen
 
Online Marketing Begrippen

Bij contactloos betalen wordt een transactie op elektronische wijze uitgevoerd zonder daarbij fysiek contact te maken. De betaalautomaat is voorzien van NFC (Near Field Communication) technologie die draadloos verbinding kan maken met de NFC-chip die op een betaalkaart of in een smartphone aanwezig is. Wat is contactloos betalen en is dit een veilige vorm van betalingen verrichten?

Wat is contactloos betalen?

Met een pinpas is het nodig om de kaart met magneetstrip in een betaalautomaat te steken en handmatig de pincode in te toetsen. Dit is doorgaans sneller en praktischer dan contant geld gebruiken, maar nog niet ideaal. Met contactloos betalen is het mogelijk om zonder fysiek contact of het invoeren van een code een transactie uit te voeren. Dit gaat sneller, het is eenvoudig en het is bovendien ook hygiënisch. De kans dat je ‘per ongeluk’ een betaling verricht is klein omdat deze technologie slechts op een zeer korte afstand werkt, en het duurt enkele seconden om de transactie succesvol te verwerken.

Hoe kun je contactloos betalen?

Near Field Communication laat twee apparaten op korte afstand van elkaar communiceren. De reikwijdte is ongeveer tien centimeter. De betaalautomaat plaatst een verzoek, wanneer een kaart of toestel met NFC chip in de straal van de betaalautomaat komt zal er een verbinding gemaakt worden. Vervolgens wordt de transactie verricht. Deze transactie duurt enkele seconden om te verwerken.

Mogelijkheden en beperkingen

De tarieven voor de verkopende partij liggen gelijk aan standaard pin-transacties, er is wel een limiet gesteld aan het bedrag per keer en cumulatief. Standaard mag één betaling niet 25 euro overschrijden, na meer dan 50 euro per dag moet de pincode ingevoerd worden, het daglimiet ligt op 250 euro. Deze bedragen kunnen door zowel de eigenaar als de bank verhoogd worden. De risico’s bij deze vorm van betalen zijn zeer beperkt, omdat er geen pincode ingevoerd hoeft te worden kunnen dieven niet stiekem meekijken. Bij verlies of diefstal is het besteedbare bedrag beperkt, daarnaast kunnen banken besluiten om in het geval van diefstal het bedrag te vergoeden.

Quick scan

Ontdek binnen één minuut de knelpunten van uw website en weet waar de kansen liggen voor uw onderneming. Met deze vrijblijvende SEO scan analyseert u uw website op meer dan 150 punten, daarnaast krijgt u inzage in hoe de punten verbeterd kunnen worden.

Direct, online een complete analyse met diverse tips en feiten over de zoekmachine optimalisatie van uw website.

 
Online kansenonderzoek

Meer weten over online marketing? Bekijk alle begrippen. Terug naar de begrippenlijst

DoubleWeb: Onze partner in techniek

Technische verbeteringen aan de website worden uitgevoerd door DoubleWeb, ons zusterbedrijf. Met DoubleWeb heeft u technische specialisten binnen handbereik. Ga naar de website

Close