Loader

Wat is consumentenbarometer?

Online marketing begrippen
 
Online Marketing Begrippen

De consumentenbarometer of in de Engelse taal ‘consumer barometer’ laat zien hoe mensen wereldwijd gebruik maken van het internet. Het is een soort warenhuis van online onderzoek en bronnen, waar marketing professionals specifieke data kunnen vinden per land over zaken als apparaat gebruik en het nemen van aankoopbeslissingen. Het is een tool van Google waarbij ruim 45 landen en 10 productcategorieën aan bod komen. Wat is consumentenbarometer en hoe kunnen marketing professionals hier gebruik van maken?

Wat is consumentenbarometer?

Google is het meest vooraanstaande bedrijf ter wereld op het gebied van data verzamelen, beheren en analyseren. Met producten als de Google zoekmachine, het Google Ads advertentienetwerk en YouTube wordt er enorm veel data verzamelt. Een deel van deze informatie wordt gedeeld met gebruikers, en in het bijzonder zakelijke gebruikers die Google tools inzetten om een marketingstrategie te bepalen. De consumentenbarometer is één van deze tools, die zoals doorgaans het geval is gratis te gebruiken valt. Het valt onder de categorie Think With Google.

Dit is er mogelijk met de consumer barometer:

  • De grafiek builder visualiseert data op een overzichtelijke en grafische wijze.
  • Trends kunnen over een periode worden bekeken en geanalyseerd.
  • De ervaringen van klanten en doelgroepen kunnen in kaart worden gebracht.
  • Hoofdpunten uit de data worden door Google experts uitgewerkt als samenvatting van de beschikbare gegevens.
  • Het gedrag van gebruikers kan wereldwijd en per land worden bekeken.

Niet alleen data van gebruikers

Naast de grote hoeveelheid informatie die afkomstig is van zoekopdrachten en andere vormen van geautomatiseerd verzamelen van data, zijn er ook honderdduizenden mensen ondervraagd in tientallen landen over hun internetgebruik. Door gegenereerde data te combineren met interviews ontstaat er meer compleet beeld van internetgedrag. Er zijn overeenkomsten met Google Trends, een andere tool om trends te ontdekken in internet gebruik. Trends staan niet synoniem met het aantal zoekopdrachten in de zoekmachine, er wordt een gemiddelde berekend om zo trends te ontdekken. Ook deze tool werkt op basis van gelokaliseerde resultaten

Quick scan

Ontdek binnen één minuut de knelpunten van uw website en weet waar de kansen liggen voor uw onderneming. Met deze vrijblijvende SEO scan analyseert u uw website op meer dan 150 punten, daarnaast krijgt u inzage in hoe de punten verbeterd kunnen worden.

Direct, online een complete analyse met diverse tips en feiten over de zoekmachine optimalisatie van uw website.

 
Online kansenonderzoek

Meer weten over online marketing? Bekijk alle begrippen. Terug naar de begrippenlijst

DoubleWeb: Onze partner in techniek

Technische verbeteringen aan de website worden uitgevoerd door DoubleWeb, ons zusterbedrijf. Met DoubleWeb heeft u technische specialisten binnen handbereik. Ga naar de website

Close