Loader

Wat is CMS?

Online marketing begrippen
 
Online Marketing Begrippen

CMS staat voor Content Management Systeem, dit is een software platform waarmee online content ontworpen en beheerd kan worden. De meeste websites maken gebruik van een CMS om de pagina’s van de site in te richten en deze te onderhouden. Wat is CMS en welk systeem is het meest geschikt?

Definitie CMS

Een Content Management Systeem geeft je alle tools om een website te ontwikkelen en te onderhouden. Zie het als een kapstok waar je allerlei zaken aan kunt hangen. Daarbij wordt een onderscheid gemaakt tussen het technische gedeelte wat de functionaliteit regelt, en het visuele gedeelte wat de bezoeker te zien krijgt. Alle content zoals teksten, afbeeldingen, audio, video en plug-ins wordt beheert in het CMS.

Populaire Content Management Systemen

Ergens tussen een kwart en een derde van alle websites die op dit moment online staan werken op basis van WordPress. Dit komt ten dele omdat WordPress behoorlijk eenvoudig werkt, en deels omdat het een gratis te gebruiken systeem is. Er zijn overigens wel plug-ins tegen betaling die het systeem meer functionaliteit geven. Joomla en Drupal zijn andere populaire Content Management Systemen. Nog eenvoudiger zijn de webbuilders zoals Wix en Weebly, als CMS zijn deze online platformen beperkt, maar ze zijn wel zeer gebruiksvriendelijk. Voor professionele e-commerce oplossingen wordt vaak Magento gebruikt.

Waarom een CMS gebruiken?

Voorheen moesten alle elementen handmatig geprogrammeerd worden, een CMS kan veel tijd besparen. Daarnaast is het eenvoudiger om een website te ontwikkelen die er op verschillende platformen goed uitziet. Een goedwerkende website is een onderdeel van zoekmachine optimalisatie. Door plug-ins te gebruiken kan de functionaliteit verder worden uitgebreid, er zijn wel altijd beperkingen aan het systeem. De meeste systemen bieden de mogelijkheid om meerdere personen toegang te verlenen tot het systeem, zo kunnen taken verdeeld worden tussen bijvoorbeeld content makers en technische ontwikkelaars. Door rechten per participant te bepalen kunnen deze taken gescheiden blijven.

Quick scan

Ontdek binnen één minuut de knelpunten van uw website en weet waar de kansen liggen voor uw onderneming. Met deze vrijblijvende SEO scan analyseert u uw website op meer dan 150 punten, daarnaast krijgt u inzage in hoe de punten verbeterd kunnen worden.

Direct, online een complete analyse met diverse tips en feiten over de zoekmachine optimalisatie van uw website.

 
Online kansenonderzoek

Meer weten over online marketing? Bekijk alle begrippen. Terug naar de begrippenlijst

DoubleWeb: Onze partner in techniek

Technische verbeteringen aan de website worden uitgevoerd door DoubleWeb, ons zusterbedrijf. Met DoubleWeb heeft u technische specialisten binnen handbereik. Ga naar de website

Close