Loader

Wat is een clickoutvergoeding?

Online marketing begrippen
 
Online Marketing Begrippen

Een clickoutvergoeding is een type affiliate marketing waarbij een persoon of partij die doorverwijst naar een pagina een vergoeding zal ontvangen wanneer er op die pagina ook weer geklikt wordt. Er zijn dus twee stappen of ‘kliks’ vereist om in aanmerking te komen voor een vergoeding. Deze extra ‘zekerheid’ werpt wel een extra brug op voor affiliates. Wat is een clickoutvergoeding en hoe verhoudt deze methode zich tot andere affiliate programma’s?

Wat is een clickoutvergoeding?

Bij een affiliate link wordt er een koppeling geplaatst naar een webpagina. Dit kan een verkooppagina zijn of een andere pagina met een specifiek aanbod. Wanneer er op deze link geklikt wordt betekent dit niet automatisch dat er een transactie op zal volgen. Pas wanneer op een specifieke koppeling die op de landingspagina geklikt wordt zal de beoogde conversie plaatsvinden. Bij een clickoutvergoeding wordt de commissie pas toegekend wanneer naast het bezoeken van de pagina ook het doorklikken op deze pagina wordt geregistreerd.

Andere soorten vergoedingen

Naast de clickoutvergoeding zijn er ook andere affiliate marketing mogelijkheden zoals:

  • Betaling op basis van een klik. Alleen klikken op een link of banner is al voldoende om de commissie te ontvangen. Deze vergoedingen liggen doorgaans laag.
  • Betaling op basis van en succesvolle verkoop. Na afronding van een verkoop wordt een commissie of provisie uitgekeerd. Dit kan een vast bedrag zijn of een percentage van de opbrengst.
  • Bij producten of diensten die variabel kunnen zijn zoals een verzekering kan uitgekeerd worden op basis van leads die aangedragen worden.
  • Het is mogelijk om commissie te ontvangen wanneer iemand een handeling succesvol voltooid zoals het aanmelden of een installatie uitvoeren.

De gedachte achter clickoutvergoedingen is de zekerheid van de aanbieder dat de gewenste actie ook daadwerkelijk wordt uitgevoerd. Het gaat niet alleen om het bezoek aan de pagina, maar ook het klikken van een ‘koop’ knop of andere actie. De oorspronkelijke affiliate heeft weinig invloed op de tweede stap, waardoor deze constructie over het algemeen niet geliefd is bij affiliates. De vergoeding voor die tweede klik kan hoger liggen dan bij andere methoden, de kans op slagen ligt ook aanzienlijk lager.

Quick scan

Ontdek binnen één minuut de knelpunten van uw website en weet waar de kansen liggen voor uw onderneming. Met deze vrijblijvende SEO scan analyseert u uw website op meer dan 150 punten, daarnaast krijgt u inzage in hoe de punten verbeterd kunnen worden.

Direct, online een complete analyse met diverse tips en feiten over de zoekmachine optimalisatie van uw website.

 
Online kansenonderzoek

Meer weten over online marketing? Bekijk alle begrippen. Terug naar de begrippenlijst

DoubleWeb: Onze partner in techniek

Technische verbeteringen aan de website worden uitgevoerd door DoubleWeb, ons zusterbedrijf. Met DoubleWeb heeft u technische specialisten binnen handbereik. Ga naar de website

Close