Loader

Wat is een C-locatie?

Online marketing begrippen
 
Online Marketing Begrippen

Een C-locatie is een plek die buiten het centrum ligt waar een bedrijf of kantoor zich kan vestigen. Het betreft locaties die doorgaans lastiger te bereiken zijn en daardoor minder aantrekkelijk kunnen zijn voor cliënten. Deze locaties zijn goedkoper per vierkante meter dan op A-locaties en B-locaties. Omdat een goede locatie subjectief is, betekent een C-locatie niet per definitie een ongunstige plek voor alle ondernemingen. Wat zijn C-locaties en hoe verschillen deze met A- en B-locaties?

Wat is een A B C locatie?

Er wordt onderscheid gemaakt in drie soorten locaties:

  • A-locatie: Dit is een plek midden in het centrum met veel mensen in de buurt, wat met name voor winkels en horeca gunstig kan zijn.
  • B-locatie: Dit is een plek net buiten het centrum, maar wel in de buurt en goed bereikbaar. Hier vindt men met name grote supermarkten, dienstverleners en kantoorpanden.
  • C-locatie: Dit is een plek die zich verder buiten het centrum bevindt en alleen interessant is voor bestemmingsverkeer en personen met een specifiek doel. Hier worden vaak meubelwinkels of bouwmarkten gevestigd.

Wat is een C-locatie?

Hoewel er een rangschikking met A, B en C bestaat, betekent dit niet automatisch dat een C-locatie per definitie ongunstig is. Oppervlak is doorgaans veel goedkoper, het is ook mogelijk dat de gemeentelijke regels minder streng zijn. Met de verschuiving naar webwinkels en het thuisbezorgen van gerechten rijst zelfs de vraag of “A” nog wel voorop staat. Het is dan ook vooral een geografische indeling op basis van drukte. Meer mensen en een goede infrastructuur betekent een hogere waarde. Toch kan een C-locatie juist heel gunstig zijn voor bedrijven. Denk aan meubelzaken of bouwmarkten die veel ruimte nodig hebben, en duurdere artikelen verkopen waar klanten voor bereid zijn om iets verder te rijden. In combinatie met goedkope parkeerplaatsen kunnen deze locaties toch veel mensen trekken. Magazijnen van webshops vestigen zich ook steeds vaker buiten het centrum omdat ze weinig of geen klanten zullen ontvangen.

Quick scan

Ontdek binnen één minuut de knelpunten van uw website en weet waar de kansen liggen voor uw onderneming. Met deze vrijblijvende SEO scan analyseert u uw website op meer dan 150 punten, daarnaast krijgt u inzage in hoe de punten verbeterd kunnen worden.

Direct, online een complete analyse met diverse tips en feiten over de zoekmachine optimalisatie van uw website.

 
Online kansenonderzoek

Meer weten over online marketing? Bekijk alle begrippen. Terug naar de begrippenlijst

DoubleWeb: Onze partner in techniek

Technische verbeteringen aan de website worden uitgevoerd door DoubleWeb, ons zusterbedrijf. Met DoubleWeb heeft u technische specialisten binnen handbereik. Ga naar de website

Close