Loader

Wat zijn broken links?

Online marketing begrippen
 
Online Marketing Begrippen

Broken links zijn koppelingen naar webpagina’s die niet werken. Dit is niet helemaal hetzelfde als dead links, hoewel de definities van beide termen wel vaak door elkaar gehaald worden. Er zijn verschillende redenen aan te wijzen waarom koppelingen niet functioneren, wat zijn broken links en hoe kun je ze voorkomen?

Definitie broken links

Wanneer je terecht komt op een 404 pagina heb je te maken met een gebroken koppeling. Je komt hier terecht door op een link te klikken naar een URL die niet (meer) bestaat. Je krijgt vervolgens een pagina te zien die aangeeft dat deze pagina niet beschikbaar is, dit kan een standaard pagina zijn of een speciale pagina die je bijvoorbeeld doorverwijst naar de hoofdpagina van het domein dat je bezoekt. SEO specialisten weten hoe belangrijk het is voor de Google ranking dat er geen broken links op je website zijn.

Verschil met dead links

Het feit dat veel internet experts broken links en dead links op één hoop gooien, geeft al aan dat de grens tussen deze foutieve koppelingen erg dun is. In principe zijn dode links koppelingen naar webpagina’s die niet meer bestaan. Een gebroken link kan ook een verkeerd gespelde koppeling zijn. Dead links worden niet gecorrigeerd met een alternatieve pagina, broken links wel.

Redenen voor links die niet meer werken

  1. Een domein of pagina is verhuisd naar een andere URL waardoor de oude pagina niet meer bereikbaar is.
  2. Een koppeling wordt verkeerd gespeld waardoor deze naar een niet bestaand adres verwijst.
  3. Een website is opgeheven waardoor de URL niet meer bestaat.
  4. De bezoeker maakt gebruikt van een proxy server die de koppeling blokkeert.
  5. De bestemming heeft een beveiliging op de pagina geplaatst waarmee deze niet bezocht kan worden via een link.

Omdat koppelingen van belang zijn voor de SEO score en voor een goede gebruikerservaring is het van belang om een website regelmatig te controleren op gebroken links. Niet alleen interne koppelingen maar ook zeker links naar externe websites moeten gecontroleerd worden.

Quick scan

Ontdek binnen één minuut de knelpunten van uw website en weet waar de kansen liggen voor uw onderneming. Met deze vrijblijvende SEO scan analyseert u uw website op meer dan 150 punten, daarnaast krijgt u inzage in hoe de punten verbeterd kunnen worden.

Direct, online een complete analyse met diverse tips en feiten over de zoekmachine optimalisatie van uw website.

 
Online kansenonderzoek

Meer weten over online marketing? Bekijk alle begrippen. Terug naar de begrippenlijst

DoubleWeb: Onze partner in techniek

Technische verbeteringen aan de website worden uitgevoerd door DoubleWeb, ons zusterbedrijf. Met DoubleWeb heeft u technische specialisten binnen handbereik. Ga naar de website

Close