Loader

Wat is bold?

Online marketing begrippen
 
Online Marketing Begrippen

Bold betekent een letter die vetgedrukt wordt, traditioneel is het de Engelstalige term voor ‘dapper’. Vetgedrukte letters worden in allerlei soorten publicaties gebruikt om nadruk te leggen op specifieke delen van de tekst. Het wordt zowel online als in print toegepast. Een andere variatie op dikke tekst is ‘strong’, een specifieke HTML tag met een iets andere betekenis. Wat is bold en hoe wordt dit gebruikt in verschillende situaties?

Wat is bold?

“To boldly go where no one has gone before.” Dit is een deel van de introductie van de oude Star Wars serie, waarin de standaard betekenis van het woordt gebruikt wordt. Bij teksten staat het voor dat deel van de tekst die vet wordt afgedrukt. Deze karakters zijn ‘zwaarder’ of ‘vetter’ om de nadruk te leggen op een specifieke passage. Het kan ook de zichtbaarheid van koppelingen vergroten, al wordt hier doorgaans een andere kleur voor gebruikt zoals blauw. In HTML wordt hiervoor de tag <b>bold</b> gebruikt. Er is ook nog een <strong>belangrijk</strong> tag om iets wat van belang is te benadrukken, maar bold is de meest voorkomende variant van vetgedrukt. Naast websites wordt deze vorm ook gebruikt voor digitale documenten en voor print- of drukwerk.

Niet alle lettertypes ondersteunen vetgedrukt

In tekstverwerkers en grafische programma’s wordt er gebruik gemaakt van verschillende lettertypen. Deze fonts zijn niet altijd compleet, en voorzien niet per definitie in alle variaties van de letters. Zo zijn er fonts waar vetgedrukte karakters ontbreken. Dit kan opgelost worden door de normale versie dubbel weer te geven met een zeer kleine verspringing. Hoewel dit op het eerste gezicht veel lijkt op een bold lettertype zal het resultaat niet zo goed zijn als een lettertype waar deze variatie wel aanwezig is. Wanneer de boldface versie sterk afwijkt in vorm van de normale versie, dan is het mogelijk dat de software een standaard lettertype ter vervanging kiest.

Quick scan

Ontdek binnen één minuut de knelpunten van uw website en weet waar de kansen liggen voor uw onderneming. Met deze vrijblijvende SEO scan analyseert u uw website op meer dan 150 punten, daarnaast krijgt u inzage in hoe de punten verbeterd kunnen worden.

Direct, online een complete analyse met diverse tips en feiten over de zoekmachine optimalisatie van uw website.

 
Online kansenonderzoek

Meer weten over online marketing? Bekijk alle begrippen. Terug naar de begrippenlijst

DoubleWeb: Onze partner in techniek

Technische verbeteringen aan de website worden uitgevoerd door DoubleWeb, ons zusterbedrijf. Met DoubleWeb heeft u technische specialisten binnen handbereik. Ga naar de website

Close