Loader

Wat zijn bedrijfskleuren?

Online marketing begrippen
 
Online Marketing Begrippen

Bedrijfskleuren zijn de kleuren die gebruikt worden door een onderneming om de herkenbaarheid van het bedrijf te verhogen. Deze kleuren worden doorgevoerd op drukwerk, online, voor bedrijfskleding en voertuigen. Kleuren maken onderdeel uit van de complete huisstijl, die naast kleurgebruik doorgaans ook bestaat uit het logo, vaste lettertypes of een mascotte. Wat zijn bedrijfskleuren en hoe worden deze kleuren gebruikt voor verschillende toepassingen?

Wat zijn bedrijfskleuren?

Er rijden heel wat busjes van postbezorgers rond. PostNL, DHL en UPS zullen voor velen direct herkenbaar zijn aan de kleurstelling; oranje, rood/geel en bruin. Zelfs zonder tekst of logo zijn deze merken herkenbaar aan de bedrijfskleuren. Vaak is er een specifieke reden om voor een kleur te kiezen. Bijvoorbeeld om onderscheid te maken van de concurrentie zoals bij de postbezorgers het geval is, of juist om uniformiteit binnen een sector aan te duiden. Zo maken technologiebedrijven opvallend vaak gebruik van blauw, denk aan IBM, Nokia en Facebook. Coolblue heeft de bedrijfskleur zelfs in hun naam gebruikt.

Kleur per medium

Een kleur op papier ziet er anders uit dan een kleur op een beeldscherm. De primaire kleuren om verf te mengen zijn blauw, rood en geel. De primaire kleuren voor beeldschermen zijn rood, groen en blauw. Voor computerbeelden wordt doorgaans gebruik gemaakt van een 24 bits palet met 16.8 miljoen kleuren, voor drukwerk wordt CMYK gebruikt (Cyaan, Magenta, Yellow, Black). Het is niet mogelijk om exact dezelfde kleur op ieder medium weer te geven. Goud als bedrijfskleur kiezen ligt niet voor de hand, want deze kleur kan op veel media types niet correct worden weergegeven.

Bijzondere kleuren

Je kunt ze opvallend of lelijk noemen, er zijn bedrijfskleuren die je in praktijk vaker of juist minder vaak tegenkomt. Voor ecologisch verantwoorde merken wordt vaak groen gebruikt, terwijl merken die huishoudelijke producten leveren meestal kiezen voor blauw. Rood scoort weer goed bij alcoholische producten. Blauw is in het algemeen het meest in trek, rood en zwart zie je ook vaak. Geel en paars komen minder vaak voor, pasteltinten en zachte kleuren worden zelden gebruikt als hoofdkleur binnen een huisstijl.

Quick scan

Ontdek binnen één minuut de knelpunten van uw website en weet waar de kansen liggen voor uw onderneming. Met deze vrijblijvende SEO scan analyseert u uw website op meer dan 150 punten, daarnaast krijgt u inzage in hoe de punten verbeterd kunnen worden.

Direct, online een complete analyse met diverse tips en feiten over de zoekmachine optimalisatie van uw website.

 
Online kansenonderzoek

DoubleWeb: Onze partner in techniek

Technische verbeteringen aan de website worden uitgevoerd door DoubleWeb, ons zusterbedrijf. Met DoubleWeb heeft u technische specialisten binnen handbereik. Ga naar de website

Close