Loader

Wat is Bedrijfskleding

Online marketing begrippen
 
Online Marketing Begrippen

Bedrijfskleding is de kleding die werknemers of ondernemers gebruiken tijdens het uitvoeren van hun werkzaamheden. Dit kan uit praktische overwegingen zijn, vanwege de merkidentiteit of beide. Wat is werkkleding en wat zijn de voordelen om bedrijfsmatig gebruik te maken van speciale kleding?

Wat is bedrijfskleding?

De kleding die specifiek gedragen wordt om werkzaamheden uit te voeren noemen we werkkleding. Iemand die op kantoor werkt en een leuke trui draagt met een kleurrijke print om collega’s vrolijk te stemmen valt niet onder bedrijfskleding. Het gaat namelijk specifiek om kleding die alleen gedragen wordt voor het uitvoeren van de werkzaamheden, die trui zou de collega ook privé kunnen dragen. Een overall met logo van de werkgever is niet direct een kledingstuk dat je draagt om een avondje op stap te gaan.

Praktische voordelen

Bedrijfskleding geeft het personeel een uniforme uitstraling, naast gelijkheid kan het ook juist onderscheid maken tussen verschillende posities binnen de organisatie. Uiteraard wordt werkkleding ook vaak gebruikt als veiligheidsmaatregel, denk aan overalls, mondkapjes of schoenen met een verstevigde stalen neus om het lichaam te beschermen. In het kledingprotocol kunnen ook regels worden opgenomen zoals het dragen van sieraden. Religieuze symbolen zoals kettingen met een kruis mogen in principe niet verboden worden op basis van godsdienst, maar wel wanneer ze een gevaar opleveren en in algemene zin niet verantwoord zijn.

Merkidentiteit bevorderen

McDonald’s is herkenbaar aan de “Golden Arches”, de twee gele bogen die samen de letter “M” vormen. Op de werkkleding van het personeel zal dit logo prominent aanwezig zijn. Dit is een vorm van branding, iedere werknemer is een wandelend uithangbord die het merk kan versterken. Daarom zijn er vaak strenge regels bij het dragen van deze kleding, zo mag personeel niet met vieze of gekreukelde kleding rondlopen. Het is ook niet de bedoeling om deze kleding buiten werktijd te dragen, hoewel hier met overkleding zoals een jas niet altijd zo streng op wordt toegezien.

Quick scan

Ontdek binnen één minuut de knelpunten van uw website en weet waar de kansen liggen voor uw onderneming. Met deze vrijblijvende SEO scan analyseert u uw website op meer dan 150 punten, daarnaast krijgt u inzage in hoe de punten verbeterd kunnen worden.

Direct, online een complete analyse met diverse tips en feiten over de zoekmachine optimalisatie van uw website.

 
Online kansenonderzoek

DoubleWeb: Onze partner in techniek

Technische verbeteringen aan de website worden uitgevoerd door DoubleWeb, ons zusterbedrijf. Met DoubleWeb heeft u technische specialisten binnen handbereik. Ga naar de website

Close