Loader

Wat is Awareness, Trial, Repeat?

Online marketing begrippen
 
Online Marketing Begrippen

Awareness, Trial, Repeat of afgekort ATR is een methode waarin drie stappen worden gedefinieerd die een klant moet doorlopen. Deze drie zullen gezamenlijk de klant op de hoogte stellen van een product of dienst, tot aan het punt van actief gebruik of aanschaf. Wat is Awareness, Trial, Repeat en hoe verhoudt ATR zich bijvoorbeeld tot de AIDA methode?

Definitie Awareness, Trial, Repeat

ATR is een keten van drie stappen:

  1. Awareness: Dit staat voor de bewustwording van een product, merk of dienst inclusief één of meerdere kenmerken.
  2. Trial: In deze stap is er sprake van een testfase en mogelijk een aanschaf van het product of de dienst, die voortkomt uit een positieve houding door de kennis van de kenmerken.
  3. Repeat: De testfase is succesvol genoeg gebleken om opnieuw tot aanschaf over te gaan of de overeenkomst voort te zetten.

Dit model gaat in drie stappen van kennismaking naar aanschaf tot aan herhaalde verkoop. Iedere stap is weer onder te verdelen in verschillende segmenten die binnen een complete marketing strategie toegepast worden.

Het belang van kwaliteit

Bij dit model is het niet alleen van belang dat het aanbod niet alleen aanspreekt bij de gebruiker, maar dat het ook de oplossing biedt waar klanten naar op zoek zijn. Anders zal de sales funnel snel erg krap worden. Denk bijvoorbeeld aan een marketing campagne van Tidal. Dit is een muziekdienst die direct concurreert met Spotify. Door een banner advertentie wordt een consument op de hoogte gebracht van deze streamingdienst, door een gratis of goedkoop proefabonnement aan te bieden kan de klant kennismaken met de unieke voordelen die Tidal biedt. Vervolgens is het de bedoeling dat de klant tevreden is én lid blijft na de proefperiode.

 

ATR houdt rekening met herhaling van aankoop of gebruik, dit is een factor die in AIDA en soortgelijke modellen niet voorkomen.

Quick scan

Ontdek binnen één minuut de knelpunten van uw website en weet waar de kansen liggen voor uw onderneming. Met deze vrijblijvende SEO scan analyseert u uw website op meer dan 150 punten, daarnaast krijgt u inzage in hoe de punten verbeterd kunnen worden.

Direct, online een complete analyse met diverse tips en feiten over de zoekmachine optimalisatie van uw website.

 
Online kansenonderzoek

Meer weten over online marketing? Bekijk alle begrippen. Terug naar de begrippenlijst

DoubleWeb: Onze partner in techniek

Technische verbeteringen aan de website worden uitgevoerd door DoubleWeb, ons zusterbedrijf. Met DoubleWeb heeft u technische specialisten binnen handbereik. Ga naar de website

Close