Loader

Wat is average page depth?

Online marketing begrippen
 
Online Marketing Begrippen

Average page depth is het gemiddelde aantal pagina’s dat een gebruiker bezoekt tijdens één sessie. Het hoeft niet direct een teken te zijn van kwaliteit, het helpt wel bij het bepalen van de wijze waarop gebruikers navigeren en hoe lang de aanbieder in staat is de aandacht van bezoekers vast te houden. Wat is average page depth en hoe kun je een analyse uitvoeren?

Definitie average page depth

Een website heeft vaak meerdere pagina’s. Wanneer een bezoeker doorklikt naar subpagina’s en meer tijd besteed is dat doorgaans een goed teken. Door het gemiddelde aantal bezochte pagina’s te bepalen krijg je meer inzicht in het gebruikersgedrag en over de structuur van de website.

Meer is niet altijd beter

De term ‘retentie’ wordt vaak gebruikt; hoe langer je de aandacht van de bezoeker vasthoudt hoe beter het is voor de aanbieder. Een hoog aantal bezochte pagina’s klinkt in die context aantrekkelijk, toch is het niet per definitie een positieve uitkomst. Het kan ook betekenen dat belangrijke informatie lastig te vinden is. Een hoog aantal bezochte pagina’s kan dus ook een indicatie zijn dat de structuur van de site aangepakt moet worden.

Hoe lang duurt een sessie?

Een sessie duurt in principe zolang als de bezoeker dezelfde site bezoekt, ongeacht het aantal bezochte pagina’s op dit domein. Bij het verlaten van de site is de sessie ten einde. Google hanteert een standaard tijdsduur van 30 minuten. De termen ‘visits’ en ‘sessions’ worden door elkaar gebruikt.

Analyse uitvoeren

Door average page depth analytics uit te voeren krijg je meer inzicht in zowel een website als de gebruikers. De meest gebruikte tool om deze cijfers in kaart te brengen is Google Analytics. Het is een standaard onderdeel van het rapport omtrent gebruikersgedrag. Er zijn ook andere (betaalde) diensten die deze analyse kunnen uitvoeren.

Quick scan

Ontdek binnen één minuut de knelpunten van uw website en weet waar de kansen liggen voor uw onderneming. Met deze vrijblijvende SEO scan analyseert u uw website op meer dan 150 punten, daarnaast krijgt u inzage in hoe de punten verbeterd kunnen worden.

Direct, online een complete analyse met diverse tips en feiten over de zoekmachine optimalisatie van uw website.

 
Online kansenonderzoek

Meer weten over online marketing? Bekijk alle begrippen. Terug naar de begrippenlijst

DoubleWeb: Onze partner in techniek

Technische verbeteringen aan de website worden uitgevoerd door DoubleWeb, ons zusterbedrijf. Met DoubleWeb heeft u technische specialisten binnen handbereik. Ga naar de website

Close