Loader

Wat is Augmented Reality?

Online marketing begrippen
 
Online Marketing Begrippen

Augmented reality, afgekort “AR” is een technologie die digitale beelden over de omgeving kan plaatsen. Dit is mogelijk door met een camera beelden vast te leggen, en daar een laag overheen te projecteren. Dit kan gebruikt worden voor visualisaties binnen een professionele omgeving, voor computerspellen en als marketing instrument. Wat is augmented reality en hoe werkt dit op verschillende apparaten?

Definitie Augmented Reality

Met onze ogen kunnen we de werkelijkheid om ons heen zien. Op het beeldscherm van een computer zien we digitale beelden die los staan van de omgeving. AR brengt werkelijk en virtueel samen door camerabeelden (live) te combineren met digitaal gegenereerde beelden. Dit kan op drie manieren:

  • Een statische overlay die als beeld-in-beeld los van de achtergrond wordt geprojecteerd. Denk aan een kader met afbeelding zoals deze naast een nieuwslezer wordt weergegeven.
  • Een dynamische overlay die op basis van context in het (live) videobeeld wordt toegevoegd wordt, maar nog steeds over de werkelijkheid ‘zweeft’.
  • Computer gegenereerde beelden die naadloos aansluiten op de werkelijkheid inclusief vorm en diepte. Deze methode wordt ook wel Mixed Reality genoemd.

Er zijn veel toepassingen in augmented reality marketing. Winkels kunnen bijvoorbeeld pijlen weergeven om de weg naar een locatie te vinden, etiketten van producten lijken tot leven te komen en klanten kunnen via een AR app virtuele make-up testen.

Verschil tussen AR en VR

Bij augmented reality blijft de omgeving zichtbaar, er worden digitale objecten aan toegevoegd. Bij virtual reality lijkt de gebruiker in een andere wereld te stappen waarbij de werkelijke omgeving niet langer zichtbaar is. Wat betreft de tracking technologie zijn er overeenkomsten, de toepassingen zijn wel compleet verschillend. De AR technologie zal per apparaat verschillend zijn, mobiele toestellen lenen zich het beste voor deze toepassingen. Apple maakt gebruik van AR Kit, Android van AR Core, er is ook A-Frame voor universele web toepassingen. Naast een afzonderlijke AR app kan augmented reality ook gebruikt worden in apps als Facebook, Snapchat en Shazam.

Quick scan

Ontdek binnen één minuut de knelpunten van uw website en weet waar de kansen liggen voor uw onderneming. Met deze vrijblijvende SEO scan analyseert u uw website op meer dan 150 punten, daarnaast krijgt u inzage in hoe de punten verbeterd kunnen worden.

Direct, online een complete analyse met diverse tips en feiten over de zoekmachine optimalisatie van uw website.

 
Online kansenonderzoek

Meer weten over online marketing? Bekijk alle begrippen. Terug naar de begrippenlijst

DoubleWeb: Onze partner in techniek

Technische verbeteringen aan de website worden uitgevoerd door DoubleWeb, ons zusterbedrijf. Met DoubleWeb heeft u technische specialisten binnen handbereik. Ga naar de website

Close