Loader

Wat is een App?

Online marketing begrippen
 
Online Marketing Begrippen

App staat voor applicatie, dit een betekent software die werkt op een computer apparaat zoals een PC, laptop, tablet, smartphone of ander soort toestel. De afgekorte term is met name populair geworden sinds de opkomst van mobiele apparaten die beschikken over een internetverbinding. Nu wordt de term ook steeds vaker gebruikt om software in het algemeen te beschrijven, waarmee de betekenis van app in de loop der tijd veranderd is. Wat zijn apps en waar worden ze voor gebruikt?

Wat is een app?

Application of applicatie, dat is de volledige betekenis van app. Het betreft een functioneel programma dat gebruikt kan worden door de eindgebruiker. Het is daarmee niet zomaar een stukje code of programmatuur, het betreft een eindproduct met functionaliteit voor een persoon. De toepassingsmogelijkheden zijn heel divers, het kan een spelletje zijn voor een smartphone of een grafisch pakket voor de desktop. Ondanks die ruime beschrijving moet de applicatie direct bruikbaar zijn door mensen, het is daarmee geen script of code die nog gecompileerd moet worden.

There’s an App for that

Tijdens de introductie van de iPhone sprak Steve Jobs, destijds CEO van Apple, de woorden “There’s an App for that”. Hoewel Apple niet de eerste producent was met een smartphone op de markt, wist Jobs goed te verwoorden waarom deze toestellen zo interessant waren. Voor de tijd van smartphones waren telefoons geschikt voor spreken, luisteren en tekstberichten sturen, met slechts optionele functionaliteiten als een calculator. Nu wordt geen enkel nieuw toestel nog verkocht als een apparaat ‘om mee te bellen’, en gaat het vooral om de kwaliteit van de camera of het gebruik van apps. Voorheen werd een app geassocieerd met een stukje software dat slechts een beperkte functionaliteit had, de grens tussen apps en meer uitgebreide programma’s is ondertussen vervaagd.

Betekenis app verder uitgebreid

Bij desktop computers en laptops werd voorheen vaak nog gesproken van ‘programma’s’, ‘software’ of ‘applicaties’, ook hier wordt steeds vaker de eenvoudige term ‘app’ gebruikt. Deze verschuiving lijkt gekoppeld te zijn aan het toegenomen gebruiksgemak van computer technologie.

Quick scan

Ontdek binnen één minuut de knelpunten van uw website en weet waar de kansen liggen voor uw onderneming. Met deze vrijblijvende SEO scan analyseert u uw website op meer dan 150 punten, daarnaast krijgt u inzage in hoe de punten verbeterd kunnen worden.

Direct, online een complete analyse met diverse tips en feiten over de zoekmachine optimalisatie van uw website.

 
Online kansenonderzoek

Meer weten over online marketing? Bekijk alle begrippen. Terug naar de begrippenlijst

DoubleWeb: Onze partner in techniek

Technische verbeteringen aan de website worden uitgevoerd door DoubleWeb, ons zusterbedrijf. Met DoubleWeb heeft u technische specialisten binnen handbereik. Ga naar de website

Close