Loader

Wat is Ahrefs?

Online marketing begrippen
 
Online Marketing Begrippen

Ahrefs is een bekende toolset om SEO en backlinks mee te analyseren. Dit is mogelijk dankzij de indexatie van een groot aantal links dat continu wordt vernieuwd. Net zoals het Google algoritme steeds wordt bijgesteld geldt dit ook voor de methodieken die dit commerciële bedrijf gebruikt. Naast enkele gratis tools zijn er ook betaalde diensten voor de zakelijke markt en online marketing professionals. Wat is Ahrefs en wat zijn de alternatieven?

Definitie Ahrefs

Analyse van je eigen website en die van concurrenten kan een strategisch voordeel bieden. Omdat een zoekmachine zoals Google enorm veel invloed heeft op de vindbaarheid van een website, maar niet de details van hun zoekalgoritme prijsgeeft, zijn er bedrijven zoals Ahrefs die tools maken om zowel kwalitatief als kwantitatief de waarde van een website te bepalen. Een belangrijk deel van deze analyse is het aantal links naar een website of domein.

Overzicht van de voornaamste analyse tools:

  • Site Explorer om het backlink profiel van een website te controleren en te vergelijken met andere websites in dezelfde sector.
  • Content Explorer die het zoeken naar gedeelde content op basis van onderwerp vereenvoudigt in relatie tot social media.
  • Keyword Explorer maakt het bepalen van relevante zoekwoorden en het haalbare aantal bezoekers eenvoudiger.
  • Rank tracker laat ranking op desktop en mobiele apparaten voor iedere locatie en in verschillende periodes berekenen.
  • Site Audit is een analysetool voor een website om algemene zoekmachine optimalisatie problemen op te sporen en op te lossen.

Andere bekende bedrijven die dergelijke diensten aanbieden zijn Moz en Majestic, die deels gratis en deels tegen betaling diverse web analyse tools ontwikkelen met uiteenlopende functionaliteit en toepassingsmogelijkheden. Ook Google heeft zelf een aantal tools beschikbaar gesteld, met al voornaamste verschil dat deze software niet als ‘neutraal’ kan worden bestempeld. Google heeft immers financieel belang bij het plaatsen van advertenties via alle kanalen waar ze eigenaar van zijn.

Quick scan

Ontdek binnen één minuut de knelpunten van uw website en weet waar de kansen liggen voor uw onderneming. Met deze vrijblijvende SEO scan analyseert u uw website op meer dan 150 punten, daarnaast krijgt u inzage in hoe de punten verbeterd kunnen worden.

Direct, online een complete analyse met diverse tips en feiten over de zoekmachine optimalisatie van uw website.

 
Online kansenonderzoek

Meer weten over online marketing? Bekijk alle begrippen. Terug naar de begrippenlijst

DoubleWeb: Onze partner in techniek

Technische verbeteringen aan de website worden uitgevoerd door DoubleWeb, ons zusterbedrijf. Met DoubleWeb heeft u technische specialisten binnen handbereik. Ga naar de website

Close