Loader

Wat is een advertentieveiling?

Online marketing begrippen
 
Online Marketing Begrippen

Niet iedere advertentie heeft dezelfde waarde, omdat niet iedere plek om online te adverteren evenveel succes zal opleveren. Om een advertentie op een populaire plaats weer te geven kun je als adverteerder aan een advertentieveiling meedoen. Het hoogste bod bepaalt vervolgens hoeveel de eigenaar van de website waarop de advertentie wordt weergegeven kan verdienen aan de AdSense advertentie. Wat is advertentieveiling en hoe gaat dit in zijn werk?

Definitie advertentieveiling Google

Bij de advertentieveiling krijgen adverteerders een positie in de ranglijst toegewezen op basis van de bieding maar ook de kwaliteitsscore. Niet alleen de hoogste bieder is een factor, ook zijn dit advertenties en adverteerders van een “hoge kwaliteit”. Daarmee zal de gebruikerservaring optimaal blijven. Immers is het de bedoeling dat AdSense advertenties op een website zoveel mogelijk relevant zijn voor de bezoeker.

Hoe werkt een veiling?

Google zal bij de veiling zelf bepalen welke advertenties in aanmerking komen om op een website te plaatsen. Hiervoor worden twee meetpunten gebruikt; advertentietargetting en advertentie-indeling:

  • Advertentietargetting: Zowel Google als de adverteerder bepalen of een advertentie past bij een bepaalde website. Samen met de website waar de advertentie vertoond wordt zijn er dus drie partijen die baat hebben bij een goede plaatsing op de juiste locatie.
  • Advertentie-indeling: Omdat adverteerders zelf kunnen bepalen welk soort content wordt gebruikt in een advertentie zoals tekst, beeld en contextuele kenmerken, zijn er situaties waarin advertenties niet van toepassing zijn op bepaalde websites.

Het hoogste bod is geen garantie voor plaatsing, de kwaliteitsscore telt ook mee.

Kwaliteit zorgt voor hogere bedragen

Hoe hoger de kwaliteit van de locatie waar de advertentie wordt weergegeven, hoe hoger het bedrag op de advertentieveiling zal uitkomen. Hierbij wordt gekeken naar factoren zoals het aantal kliks bij andere campagnes op soortgelijke sites, de relevantie van advertenties en de zoekwoorden. Hoe minder beperkingen de website legt op plaatsing, hoe hoger de potentiële inkomsten uitkomen.

Quick scan

Ontdek binnen één minuut de knelpunten van uw website en weet waar de kansen liggen voor uw onderneming. Met deze vrijblijvende SEO scan analyseert u uw website op meer dan 150 punten, daarnaast krijgt u inzage in hoe de punten verbeterd kunnen worden.

Direct, online een complete analyse met diverse tips en feiten over de zoekmachine optimalisatie van uw website.

 
Online kansenonderzoek

Meer weten over online marketing? Bekijk alle begrippen. Terug naar de begrippenlijst

DoubleWeb: Onze partner in techniek

Technische verbeteringen aan de website worden uitgevoerd door DoubleWeb, ons zusterbedrijf. Met DoubleWeb heeft u technische specialisten binnen handbereik. Ga naar de website

Close