Loader

Wat zijn advertentie-extensies?

Online marketing begrippen
 
Online Marketing Begrippen

Met advertentie-extensies kun je extra informatie toevoegen aan een zoekmachine advertentie, zo kun je mogelijke klanten meer redenen geven om voor jouw onderneming te kiezen. Het is mogelijk om hiermee een hoger aantal clicks te bereiken. Er zijn diverse extensies beschikbaar met ieder hun eigen functie en toepassing. Wat zijn advertentie-extensies en hoe kun je daarmee de respons verhogen?

Er zijn verschillende extensie formaten waaronder knoppen om direct te telefoneren, informatie over de locatie, links naar een specifieke pagina op een website of gewoon tekstuele informatie als toevoeging. Door informatie toe te voegen wordt de zichtbaarheid van een advertentie in Google ook hoger, de combinatie van extra informatie en zichtbaarheid kan de respons verbeteren.

Hoe werken deze extensies?

Op het moment dat je een Google advertentie wilt plaatsen zal Ads direct aangeven welke extensies het beste aansluiten op een specifieke zoekopdracht. Niet alle advertentie-extensies zijn per definitie geschikt voor iedere advertentie. Zo is een locatie niet relevant voor een webshop. Naast automatische extensies bestaan er ook advertentie-extensies die handmatig toegevoegd worden. Wanneer de Ad Rank ofwel de “waarde” van de advertentie hoog genoeg is, zullen er automatisch extensies vertoond worden.

Voorbeelden van Ads extensies toepassingen:

  • Locatie: Voor winkels en andere ondernemingen met een fysieke bedrijfslocatie.
  • Bellen: Voor een helpdesk, een afspraak maken of een contract afsluiten.
  • Links: Voor specifieke informatie zoals openingstijden of het plaatsen van bestellingen.
  • Service: Geef aan dat je gratis bezorgt of 24/7 ondersteuning biedt.

Kosten voor advertentie-extensies

In principe zijn er geen extra kosten voor het gebruik van deze extensies bij een Google advertentie. De kosten per klik blijven gelijk, maar omdat er meer mogelijkheden zijn voor interactie kunnen de kosten wel hoger uitvallen. Denk bijvoorbeeld aan de weergave van een knop met telefoonnummer. Wanneer de potentiële klant op het nummer klikt in plaats van deze handmatig in te toetsen worden daarvoor kosten per klik berekend.

Quick scan

Ontdek binnen één minuut de knelpunten van uw website en weet waar de kansen liggen voor uw onderneming. Met deze vrijblijvende SEO scan analyseert u uw website op meer dan 150 punten, daarnaast krijgt u inzage in hoe de punten verbeterd kunnen worden.

Direct, online een complete analyse met diverse tips en feiten over de zoekmachine optimalisatie van uw website.

 
Online kansenonderzoek

Meer weten over online marketing? Bekijk alle begrippen. Terug naar de begrippenlijst

DoubleWeb: Onze partner in techniek

Technische verbeteringen aan de website worden uitgevoerd door DoubleWeb, ons zusterbedrijf. Met DoubleWeb heeft u technische specialisten binnen handbereik. Ga naar de website

Close