Loader

Wat is Acquisitiefraude?

Online marketing begrippen
 
Online Marketing Begrippen

Acquisitie betekent werving in de breedste zin van het woord. Bij acquisitiefraude wordt geld afhandig gemaakt van adverteerders door de suggestie te wekken dat advertenties gepubliceerd zijn of vertoond zijn aan bezoekers en/of potentiële klanten. Malafide SEO experts maken gebruik van diverse tools om adverteerders om de tuin te leiden. Wat is acquisitiefraude en hoe kun je dit voorkomen?

Definitie acquisitiefraude

Werving en acquisitie online is een miljardenindustrie. Met zoveel websites op het internet is het van belang om als aanbieder de aandacht te trekken van potentiële klanten. Zoekmachine optimalisatie, banners advertenties en andere methoden worden ingezet om dit doel te bereiken. Hiervoor worden vaak SEO agencies ingezet die helpen om de zichtbaarheid van een website, een pagina of een specifiek aanbod te vergroten. Dit is aantoonbaar middels statistieken waarin meetpunten als impressies, interacties en verwijzingen in kaart worden gebracht. Deze data is te manipuleren, wanneer dat het geval is wordt dit acquisitiefraude genoemd.

Acquisitiefraude voorkomen

De meest eenvoudige wijze om acquisitiefraude te voorkomen is het vermijden van online marketing aanbieders die niet betrouwbaar zijn. Helaas is dat niet altijd duidelijk, deze organisaties zijn namelijk gespecialiseerd in het bedriegen van mensen. Hier zijn enkele acquisitiefraude tips om het risico te beperken:

  • Vraag altijd naar een lijst van klanten en controleer of deze klanten daadwerkelijk samenwerken met de aanbieder.
  • Verdiep je als adverteerder in de materie en zorg dat je op de hoogte bent van de diverse methoden om data te manipuleren.
  • Voer zelf testen uit of laat een onafhankelijke partij de effectiviteit van de acquisitie toetsen, in plaats van de “slager die zijn eigen vlees keurt”.
  • Evalueer of statistieken zich ook daadwerkelijk vertalen in conversie.

Er zijn verschillende methoden om statistieken te manipuleren zoals het generen van traffic door bots, het plaatsen van advertenties op kopieën van echte websites, of door advertenties weer te geven op een onzichtbaar deel van een pagina waarmee het aantal impressies kunstmatig wordt verhoogd.

Quick scan

Ontdek binnen één minuut de knelpunten van uw website en weet waar de kansen liggen voor uw onderneming. Met deze vrijblijvende SEO scan analyseert u uw website op meer dan 150 punten, daarnaast krijgt u inzage in hoe de punten verbeterd kunnen worden.

Direct, online een complete analyse met diverse tips en feiten over de zoekmachine optimalisatie van uw website.

 
Online kansenonderzoek

DoubleWeb: Onze partner in techniek

Technische verbeteringen aan de website worden uitgevoerd door DoubleWeb, ons zusterbedrijf. Met DoubleWeb heeft u technische specialisten binnen handbereik. Ga naar de website

Close