Loader

Wat is aantrekken?

Online marketing begrippen
 
Online Marketing Begrippen

Aantrekken kan meerdere betekenissen hebben. Bij klanten aantrekken gaat het om de interesse opwekken van een klant, met als doel een conversie tot stand te brengen. Wanneer je iets wilt verkopen, of een boodschap wilt overdragen, zul je eerst de aandacht moeten trekken van het beoogde publiek. Bij online commercie zijn er een aantal mogelijkheden om deze aantrekking tot stand te brengen. Wat is aantrekken en hoe werkt dit via internet?

Definitie aantrekken

Een goed product verkoopt zichzelf. Dat klinkt mooi maar in praktijk klopt het niet. Om een goed product te verkopen zul je dit eerst kenbaar moeten maken aan de klant. Daar is marketing voor, hoewel online marketing deels overeenkomt met traditionele methoden zijn er ook verschillen. Een belangrijk deel van klanten aantrekken verloopt via zoekmachines zoals Google, dat geldt zeker voor producten, diensten en bedrijven die minder bekend zijn.

Manieren om de aandacht te trekken

Hier zijn enkele methoden die online bij klanten aantrekken ingezet kunnen worden:

  • SEO ofwel zoekmachine optimalisatie: Door de vindbaarheid van een aanbod te verbeteren is de kans om nieuwe klanten aan te trekken hoger.
  • Backlinking: Door koppelingen vanuit een externe website naar de pagina van een aanbieder te leggen, kunnen bezoekers verleid worden om een bezoek te brengen aan een (product)pagina.
  • Mailings: Met promotionele mailings of periodieke nieuwsbrieven wordt de interesse van de klant opgewekt. Door de strenge regels binnen Europa is het niet langer toegestaan om ongevraagd mails te sturen.
  • Social media: Dit is een cruciaal instrument geworden om nieuwe klanten aan te trekken. Daarbij wordt gebruikt gemaakt van individuele personen met ieder hun eigen netwerk om zo de bekendheid van een merk, product of dienst uit te breiden.

Negatieve aandacht

Net zoals mensen komen kijken wanneer er een ongeluk is gebeurd op de weg, kunnen negatieve prikkels ook mensen aantrekken. Door een polariserende boodschap uit te dragen bijvoorbeeld. Wat voor één groep gebruikers afstotend werkt, kan voor de beoogde doelgroep juist heel aantrekkelijk zijn. Bekende commerciele ‘missers’ zijn daarmee lang niet altijd verkeerd voor een bedrijf, en kunnen zelfs bewust worden verspreid.

Quick scan

Ontdek binnen één minuut de knelpunten van uw website en weet waar de kansen liggen voor uw onderneming. Met deze vrijblijvende SEO scan analyseert u uw website op meer dan 150 punten, daarnaast krijgt u inzage in hoe de punten verbeterd kunnen worden.

Direct, online een complete analyse met diverse tips en feiten over de zoekmachine optimalisatie van uw website.

 
Online kansenonderzoek

DoubleWeb: Onze partner in techniek

Technische verbeteringen aan de website worden uitgevoerd door DoubleWeb, ons zusterbedrijf. Met DoubleWeb heeft u technische specialisten binnen handbereik. Ga naar de website

Close