Adverteren via Instagram staat voor de deur

Datum: augustus 24, 2015, Auteur: Rick, Categorie: SEA

Ongeveer anderhalf jaar geleden presenteerde Instagram voor de eerste keer hun advertentieplatform aan een selecte groep adverteerders in de Verenigde Staten en Canada. De advertenties zijn in Nederland nog niet zichtbaar, maar het belooft er op korte termijn aan te komen. Richting het einde van 2016 wil het social media kanaal zakelijke Instagram gebruikers de mogelijkheid geven om te gaan adverteren via dit populaire platform.

Dit is een mooie kans voor bedrijven die mogelijkheden zien binnen social media. Enkele interessante statistieken zijn:

  • Ruim 300 miljoen gebruikers wereldwijd;
  • Hiervan zijn 1,8 miljoen gebruikers Nederlands;
  • 722.000 Nederlandse gebruikers maken dagelijks gebruik van Instagram;
  • Meer dan 2,5 miljard likes, iedere dag;
  • Via Instagram zijn 30 miljard fotos gedeeld;
  • Op dit moment een advertentieomzet van 595 miljoen dollar.

Een misschien nog wel belangrijkere aantekening: mensen herinneren de advertenties gemiddeld langer dan elk ander online advertentiekanaal. Daarmee liggen er mogelijkheden om de online marketing strategie nog efficinter te maken!

instagram-advertenties

Verbeterde mogelijkheden

Waar er in de Verenigde Staten en Canada slechts beperkte mogelijkheden waren en slechts je advertenties kon richten op leeftijd, geslacht en woonplaats wil Instagram de mogelijkheden verbeteren.

Instagram zal overigens het advertentieplatform van Facebook gaan gebruiken voor de advertenties die op Instagram getoond gaat worden. Dit is niet vreemd aangezien Facebook Instagram zon 3 jaar geleden heeft overgenomen. Dit brengt als voordeel met zich mee dat er in ons kikkerlandje direct diverse functionaliteiten beschikbaar komen. Met name het segmenteren op basis van de gegevens die vanuit Facebook beschikbaar worden gesteld kan je direct de juiste doelgroep bepalen en aanspreken met gerichte advertenties en boodschappen. Dit zijn functionaliteiten die in de Amerikaanse variant nog niet beschikbaar zijn geweest.

Adverteren via Instagram staat voor de deur Adverteren via Instagram staat voor de deur 2021-03-31
DoubleSmart
DoubleSmart Rick

Auteur

Rick

And here’s to you Expeditie Robinson: Rick wil meedoen! Hij regelt wel gelijk internet en opent een kantoor aan huis, want denken in mogelijkheden is zijn specialisme. Wij zien hem wel als Robinson: deze online marketingheld is een echte motivator en optimizer. Wordt wild van LEGO en slaagt er ook voor onze klanten in om alle marketingbouwstenen slim te combineren tot een superstrak resultaat.